IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Между максимална продуктивност и нужда от почивка – къде е решението?

Серията Galaxy S23 на Samsung съчетава най-добрите възможности за работа с тези за отдих и креативност

10:30 | 16.02.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Samsung Electronics
Снимка: Samsung Electronics

През последните години все повече се говори за загубата на продуктивност на работното място заради растящите нива на стрес. Служителите се чувстват претоварени от купищата задачи, които им се възлагат, а непрестанните потоци от информация, които ги заливат, правят възможностите за разпускане все по-ограничени. По данни на Gitnux загубата на продуктивност или търсенето на нови служители може да струва на една компания около 75% от годишната заплата на един работник.

На фона на всичко това, има и добри новини. На пазара вече се предлагат устройства, които да помагат на хората да бъдат едновременно максимално продуктивни в работен план, но и да могат да си почиват през свободното си време. Това се случва благодарение на иновации, върху които хвърли светлина южнокорейският технологичен гигант Samsung Electronics на събитието си Galaxy Unpacked 2023 г., което се проведе в началото на месеца.

На него компанията представи новата си серия смартфони Galaxy S23, която включва базовия Galaxy S23, Galaxy S23+, както и черешката на тортата – Galaxy S23 Ultra.

Как обаче новите смартфони на Samsung могат да ни помогнат във вечната битка със стреса в работата?

Galaxy S23 Ultra. Снимка: Samsung Electronics Galaxy S23 Ultra. Снимка: Samsung Electronics

Повече продуктивност

От години фокусът на Samsung пада върху производителността на устройствата и как да ги направи по-удобни и полезни за потребителите. В основата на подобрените възможности на смартфоните стои най-бързият до момента чип на Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 2, който може да бъде открит и в трите модела.

В случая разработчикът му и Samsung са работили в тясно сътрудничество, за да направят мобилната платформа по-подходяща за Galaxy устройствата. Това определено се усеща при работа със смартфоните, за които прехвърлянето от задача в задача изглежда като детска игра. Графичният процесор, ползван в серията, е оптимизиран и е с 41% по-бърз спрямо този, който видяхме в Galaxy S22.

Едно от най-важните условия за смартфони с толкова голяма производителност е да имат батерия, която да издържа достатъчно дълго, че да служат през целия ден, без да прекъсват работните задачи. Затова от Samsung залагат съответно на 5000 mAh капацитет на батерията на най-големия модел – Galaxy S23 Ultra. Базовият модел е с 3900 mAh, а средният Galaxy S23+ е с 4700 mAh. Идеята тук е, че потребителите сами могат да преценят колко активно ползват телефона си, за какви задачи и да се спрат на точния за тях капацитет.

Разбира се, изборът на смартфон е свързан и с неговия дизайн, големина и други спецификации. По-големите дисплеи категорично са по-удобни за хората, които работят от телефоните си. В Ultra модела например, Samsung предлага 6,8-инчов екран с намалени заобляния, така че има по-голяма и по-плоска повърхност. Помислено е и за комфорта на очите чрез регулиране на цветовите тонове и нивата на контраст. Например функцията Vision Booster, която присъства и в трите нови модела, вече настройва три, а не две нива на осветление. По този начин се избягват неприятните отблясъци през деня, а вечер очите не се натоварват излишно от прекомерното осветяване.

По-големият дисплей на Galaxy S23 Ultra е изключително удобен за всички, които четат и редактират файлове от телефона си например. Той е комбиниран с възможността за ползване на стилуса S Pen, който вече познаваме от Galaxy S22 Ultra и който помага за бързото и лесно водене на бележки в движение. Това е особено удобно при разговори в Google Meet и ползването на Samsung Notes. По този начин компанията гарантира, че потребителите няма да губят време, нито ще забравят нещо важно. Добавена е и функцията Live Share, която позволява едновременно редактиране на документ от различни устройства, вместо да се гледат на споделен екран.

Същевременно Samsung продължава сътрудничеството си с Google, за да оптимизира работата на приложенията на софтуерния гигант за своите устройства. Говорейки за големия екран на Ultra модела, няма как да не отбележим, че той е абсолютно предимство при ползването на услуги като Google Duo, например. А гледането на видео съдържание в YouTube е истинско удоволствие. Потребителите, закупили модел от серията Galaxy S23, могат да активират неограничен достъп към YT Premium за период от 4 месеца.

Но едно от най-големите удобства на серията Galaxy S23, когато става дума за продуктивност, е възможността за управление на няколко устройства с функцията Multi control. От години Samsung работи по свързване на изживяванията в екосистемата си, a задачата е да се даде максимална гъвкавост между различните хардуерни предложения. Благодарение на това вече не се губи време в копирането и поставянето на URL адреси от едно устройство на друго, например.

Гейминг почивка

Освен че е по-удобна за работа, серията Galaxy S23 е предвидена и за активна почивка, така че потребителите да постигат по-голям баланс между работата и времето за отдих. Тук Samsung работи в две посоки – подобрени фотографски възможности и достатъчно добра продуктивност за феновете на гейминга.

Игрите са прекрасен начин да за отърсване от ежедневните задачи. По данни на Statista в света е имало 1,75 млрд. потребители на мобилни игри през миналата година, а броят им се очаква да продължи да расте в следващите пет години. Ето защо не е случайно, че Samsung залага на гейминг иновациите, след като хората припознават в игрите един от най-лесните начини за почивка.

Снимка: Samsung Electronics Снимка: Samsung Electronics

Освен че имат по-издръжливи батерии, смартфоните от серията Galaxy S23 ползват новоразработена микроархитектура на процесора, която подсилва възможностите за обработка с около 30% повече в сравнение с предходното поколение телефони на компанията. Същевременно потребителите могат да се насладят на много по-реалистични сцени в игрите, благодарение на технология, която симулира и проследява всеки лъч светлина.

Едно от най-големите гейминг предимства на серията е специалната технология Vapor Chamber. Сега тя е подобрена и гарантира, че при продължително играене устройството продължава да работи безпроблемно, при това без да загрява и да е неприятно за ползване.

Фотографията като хоби

За много потребители взирането в екрани след работа може да е изтощително, а геймингът не е точният за тях начин за развлечение. Прекарването на време навън и с близки хора е една от най-добрите възможности за откъсване от натовареното ежедневие. Фотографските разходки са чудесна опция за всички, които искат да улавят моменти, излизайки от обичайната си работна среда.

Samsung разбира колко важна част от ежедневието на потребителите е фотографията предвид навлизането на мобилните устройства. Затова компанията е оптимизирала с цели 49% архитектурата на високоефективния невронен процесор на серията Galaxy S23, с идеята да балансира мощността ѝ с производителността. За целта ползва специален алгоритъм с изкуствен интелект, който асистира в правенето на красиви снимки и клипове.

Перлата във фотографската корона на серията е Galaxy S23 Ultra – първият смартфон на компанията, който може да се похвали със силно оптимизиран Adaptive Pixel 200-мегапикселов сензор за заснемане на снимки с невероятна прецизност. Неговата технология за групиране на пиксели е толкова добре развита, че поддържа няколко нива на обработка с висока разделителна способност наведнъж. Благодарение на това дори снимките, които потребителите правят в движение, изглеждат страхотно. Освен това има опция за редактиране на суровите кадри с приложението Expert RAW, което е достъпно изключително за Galaxy.

В зимните месеци потребителите трудно ще намерят време в светлата част от денонощието, за да правят снимки, но възможностите за създаване на нощни кадри (Nightography) на серията са впечатляващи. Galaxy S23 Ultra, например, успява да оптимизира както снимките, така и видеата, направени с него, така че да сведе до минимум визуалния шум, да предложи повече детайли и по-реалистични цветове. Двойната оптична стабилизация на изображенията от всеки ъгъл гарантира, че снимките няма да са размазани. Така потребителите могат да уловят духа на вечерния град, откъсвайки се от работните задачи и отдавайки се на творчески занимания.

За онези, които предпочитат да снимат видео, Samsung предлага 8K видеозаснемане при 30 кадъра в секунда с по-широк ъгъл.

Снимка: Samsung Electronics Снимка: Samsung Electronics

Помощник във всички тези задачи е развитият изкуствен интелект на серията Galaxy S23, която прави кадрите много по-ясни, селфитата с повече детайли, а портретите още по-красиви.

С мисъл за бъдещето

Независимо дали говорим за продуктивност или почивка, нищо от действията на хората и компаниите не трябва да се случва за сметка на света, в който живеем, ето защо Samsung от години залага на екосъобразни решения.

Цялата серия Galaxy S23 ползва повече рециклирани материали. Цели 12 вътрешни и външни компонента в Galaxy S23 Ultra са направени с такива. В серията са ползвани рециклирани алуминий, стъкло и пластмаса, която е направена от стари риболовни мрежи, варели за вода и бутилки от полетилен терефталат.

Независимо дали става дума за опазване на природата, за оптимизиране на работния процес или за максимално оползотворяване на времето за почивка, Samsung не спира да създава иновации, с които се стреми да направи живота ни по-добър и смислен. Серията Galaxy S23 е поредното свидетелство за тези усилия на южнокорейския гигант.

Смартфоните от серията Samsung Galaxy S23 са налични за продажба от 17.02.23 г. До 16.02.23 г. (включително) е в сила кампанията за предварителни поръчки, която дава възможност на потребителите да закупят устройство с по-висока памет на цената на устройство с по-ниската, както и да се възползват от 200 лв. е-ваучер за отстъпка от цената. Или иначе казано: S23 Ultra 512GB на цената на S23 Ultra 256GB, S23+ 512GB на цената на S23+ 256GB, S23 256GB на цената на S23 128GB. Повече можете да научите тук: https://www.samsung.com/bg/smartphones/galaxy-s23-ultra/buy/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 16.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още
Финанси виж още