IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta намалява цената на очилата за виртуална реалност Quest с до 33%

Липсата на съвместими приложения от трети страни възпрепятства засега продажбите на устройствата 

09:49 | 06.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Компанията майка на Facebook Meta Platforms Inc. намали цената на някои от своите очила за виртуална реалност Quest, включително на високотехнологичното устройство за смесена реалност, отчасти защото търсенето е по-слабо от очакваното, предава Bloomberg, позовавайки се на запознат с въпроса източник.  

Meta Quest Pro, представената миналата есен джаджа на компанията, предназначена за корпоративни потребители, ще струва 1000 долара от 5 март, което е намаление от 1500 долара, съобщи компанията. 256-гигабайтовата Meta Quest 2, която преди това беше пусната на цена от 500 долара, скоро ще струва 430 долара. 

Цената се понижава, за да може „повече хора да се включат във виртуалната реалност", написа главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг в канала си в Instagram. Но този ход е и в отговор на вялото търсене както от страна на бизнес клиенти, така и от страна на потребителите, твърди запознат с въпроса източник, който е помолил да не бъде идентифициран, защото не е упълномощен да говори публично за компанията. 

Говорител на Meta е отказал коментар.

Въпреки че един от първоначалните планове за Quest Pro е бил да се продава на корпоративни клиенти, които се интересуват от използването на устройството в работна среда, този план не е набрал популярност, казва лицето. Липсата на съвместими приложения от трети страни също е попречила на продажбите, казва източникът. 

Meta проучва начини за пакетиране на хардуера и софтуера за Quest за повече търговски клиенти, за да го продава в по-големи партиди, казва източникът. Компанията обмисля за кои работни места технологията може да бъде полезна и работи с компании като Autodesk Inc.

„Работим в тясно сътрудничество с тях, за да гарантираме, че нашите клиенти разполагат с жизнеспособни софтуерни и хардуерни решения, които отговарят на високите ни стандарти за сигурност, поверителност, използваемост и възможности", каза Гейб Паез, ръководител на отдела за смесена реалност в Autodesk, коментирайки сътрудничеството си с Meta.

Акциите на базираната в Менло Парк, Калифорния, Meta, която е собственик на Facebook, Instagram и WhatsApp, поскъпнаха с 6,1% по време на търговията в Ню Йорк в петък. Книжата на компанията са поскъпнали с 54% през тази година, до голяма степен благодарение на фокуса на Зукърбърг върху намаляването на разходите и повишаването на ефективността.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:49 | 06.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още