IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да сгъваш на инат - потребители тестват на живо издръжливостта на нови смартфони

Тестовете, предавани в YouTube, показват явно предимство на Galaxy Z Flip5 пред новия Razr 40 Ultra

17:19 | 08.08.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Стрийминг на живо, който тече от близо седмица, показва как различни хора сгъват и разгъват най-новия смартфон Galaxy Z Flip5 на Samsung, който издържа повече от 300 хил. отваряния и затваряния в рамките на тест за неговата издръжливост, пише Bloomberg.

Видеото, което започна да се излъчва на 2 август, има стотици хипнотизирани зрители във всеки един момент. То изправя телефона на Samsung Electronics срещу Razr 40 Ultra на Motorola, за да види колко добре се представят двата сгъваеми телефона един срещу друг, като се имат предвид твърденията на производителите за издръжливостта им.

За да направят сгъваеми смартфони, компаниите трябваше да изобретят изцяло нови панти, които сгъват устройството, без да съсипват вътрешния му екран, и да са достатъчно здрави, за да издържат на ежедневна употреба.

В стрийминга се вижда как сменящ се екип от тестващи многократно отваря и затваря двете конкуриращи се устройства в очакване те да се счупят. В продължение на 24 часа в денонощие единствените звуци, които се чуват, са щракането на телефона при затваряне, случайното скърцане на пантите и някоя отделна въздишка от човека, който се занимава с тестването.

В уебстраница, в която се обяснява какво стои зад стрийминга, наречен The Great Folding Test Vol. II, организаторите пишат: „Интересува ли го някого, ако машина сгъне смартфон стотици хиляди пъти в лаборатория? Ами ако хората го сгъват на ръка?“

Миналата година в оригиналния си тест Galaxy Z Flip 3 се развали при около 418 500 отваряния. Тази година Razr успя да достигне едва 126 367 отваряния и затваряния, докато Galaxy Z Flip 5 все още издържа, като премина границата от 315 хил.

Проблем с пантата беше записан при 223 хил. сгъвания и разгъвания, а телефонът вече не е идеално плосък, когато е отворен, но това все още е доста над рекламирания тестов показател на Samsung от 200 хил. цикъла на отваряне и затваряне.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:19 | 08.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още