IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SAP засилва инвестициите си в "облачния" бизнес

Германската софтуерна компания ще се опита да настигне съперниците си от IBM и Oracle в битката за бързо развиващия се пазар

10:29 | 21.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
SAP засилва инвестициите си в "облачния" бизнес

Германската софтуерна компания SAP удължи срока за постигане на целевата си печалба, увеличавайки инвестициите си в бързо развиващия се "облачен" бизнес.

Компанията съобщи, че целта за постигане на оперативен марж от 35 на сто ще бъде достигната през 2017 г. вместо досегашните разчети за 2015 г., предава CNBC. Новината понижи капитализацията на дружество в началото на сесията във вторник с над 2%. Същевременно германският индекс на сините чипове DAX постига ръст от малко над 0,2%.

SAP ще се опита да настигне съперниците си от IBM и Oracle в битката за завземане на бързо развиващата се "облачна" технология, предоставяща онлайн съхранение на данни. Услугата дава възможност на потребителите да намалят разходите си за локални сървъри, като съхраняват надеждно информацията си в отдалечени центрове за данни.

Въпреки че "облачният" бизнес вероятно ще увеличи постъпленията на SAP, компанията трябва да направи допълнителна инвестиция за разширяване на звеното си.

Според оценки на изследователската компания Gartner световният "облачен" пазар в момента се оценява на 131 млрд. долара.

През последните години SAP задели 7,7 млрд. долара, за да закупи уеб-базираните компютърни фирми Ariba и SuccessFactors.

Главният съизпълнителен директор на SAP Бил Макдермонт заяви пред репортери, че не изключва възможността за още придобивания, които да спомогнат за целите на фирмата. "Когато придобиването има смисъл, ние ще го направим", отбеляза той.

Германският производител очаква общите му приходи да достигнат най-малко 22 млрд. евро до 2017 г., от които 3-3,5 млрд. евро да са от "облачния" бизнес. Компанията публикува предварителния си финансов си отчет за предходното тримесечие на 10-и януари. 

Повече за SAP може да видите в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още