fallback

В американския град Балтимор е обявено извънредно положение

Арестувани са над 200 души, а 15 полицаи са ранени след безредиците заради смъртта на чернокож в ареста

19:42 | 28.04.15 г. 41
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Изпепелени автомобили, изпочупени витрини, разграбени магазини. Така изглежда американският град Балтимор след избухналите сблъсъци между чернокожи младежи и представители на органите на реда заради смъртта на чернокож в ареста.

Арестувани са над 200 души. 15 полицаи са ранени, шестима от които са в тежко състояние, предава CNN. Горят 19 сгради и 144 леки автомобила, съобщава Ройтерс.

Губернаторът на щата Мериленд Лари Хоган обяви извънредно положение и активира Националната гвардия заради избухналите безредици.

Във вторник сутринта в града бяха разположени над 500 членове на американската Национална гвардия, като се очакват в следващите часове да пристигнат още стотици други.

Кметът на Балтимор въведе полицейски час и изрази разочарованието си от сблъсъците и обвини малка група провокатори, пише Bulgaria On Air.

„Получихме достоверна информация, че няколко местни престъпни групировки са се обединили. Целта им е да извадят от строя местната полиция", се казва в разпространено съобщение на полицейския департамент в Балтимор.

Безредиците започнаха няколко часа след погребението на Фреди Грей. 25-годишният чернокож младеж почина на 19 април. Той беше в кома след като беше ранен в полицейски арест, където бил оставен по обвинения в притежаване на оръжие.

Аутопсията показала, че смъртта е настъпила вследствие на травма на гръбначния мозък. Заподозрени са шестима полицаи.

Вижте повече във видеото на Bloomberg

Още видеа гледайте на сайта на ТВ Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:19 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още