IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Виденова: Спада оборотът на българските компании в топ 500 на ЦИЕ

Влияние са оказали ниските цени на петрола, според експерта от Кофас България

11:19 | 02.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Броят на българските компании в топ 500 на Централна и Източна Европа (ЦИЕ) остава непроменен, но те отстъпват леко като позиции. Това каза Милена Виденова от Кофас България пред Bloomberg TV Bulgaria. Преди дни класация на международния кредитен застраховател  показа, че за втора поредна година 17 български компании са сред най-големите дружества в ЦИЕ за 2015 г. 

Оборотът на българските компании, попаднали в топ 500, спада, заяви експертът. Тя обясни това с факта, че има много фирми от енергийния сектор, върху които са оказали влияние ниските цени на петрола.

Най-много представители в класацията имат компаниите от енергийния сектор, търговията със суровини и минерали, логистиката и дистрибуцията.

Виденова посочи, че е много важно какви директни инвестиции предстои да се направят и до каква степен ще се засили износът. По думите й експортът на нашата страна ще бъде засегнат индиректно от Brexit.

Вижте още във видеото:


Можете да гледате още в сайта на Bloomberg TV Bulgariа.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още