fallback

Ръстът на цените на имотите в България ще се запази

Около 10-15% от сделките на пазара са с цел инвестиция, смята Тихомир Тошев от „Кредит Център“

14:13 | 03.10.16 г. 9

Тенденцията на ръст на цените на имотите се очаква да продължи. Много бързо се завръща интересът към жилища на зелено, което показва, че има голямо търсене и няма достатъчно имоти, които да отговарят на това търсене. Това мнение изказа изпълнителният директор на консултантската компания „Кредит Център“ Тихомир Тошев в предаването InvestOr с водещ Велко Каменов по Bloomberg TV Bulgaria.

„Затова за продавачите на имоти, които нямат спешна нужда от пари, е по-добре да изчакат по-високи ценови нива“, съветва Тошев.

По думите му около 10-15% от сделките на пазара са с цел инвестиция, а в момента в София купуването на имот и отдаването му под наем носи доходност от 4-5%. 

Около 70% от хората, които живеят под наем, вземат решение да купят жилище, а останалите 30% вземат решение да продължат да живеят под наем. Повечето купувачи на имоти предпочитат да закупят жилище на кредит сега, тъй като наемът, който биха плащали, е близък до месечната вноска по кредита, коментира още изпълнителният директор на Кредит Център.

Повече по темата за имотния пазар - от анализа на Тихомир Тошев във видеото:

Седмичното обзорно пазарно предаване „Invest/Or” се излъчва всяка неделя от 20 часа по Bloomberg TV Bulgaria

Изминали издания на Invest/Or гледайте тук

Следете Invest/Or и във Facebook

Още видеа гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:20 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още