fallback

Стартъп превърна рецепта за здравословен хляб в бизнес

След три години ще започнем нов проект за по-голямо производство, казва Ваня Гошева, финалист от конкурса Rinker's Challenge #3

12:31 | 06.02.17 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Инициативата “Хляб за живот” от лична мисия се превърна в бизнес. Стартъпът е финалист на конкурса Rinker's Challenge #3, каза пред Bloomberg TV Bulgaria създателката на здравословния хляб Ваня Гошева. 

Стартиращата компания произвежда около 100 хляба на ден, а основните клиенти са предимно жителите на Банкя и детските градини.

Започнала бизнеса заради диета на големия си син, Гошева твърди, че произвежданият от нея хляб е с уникални качества. 

Тя смята, че дрождите в маята на хляба не са толкова полезни за храносмилателната система, за разлика от хляба с квас. 

„Технологията не предполага производство в големи бройки, но във Франция и Америка се произвежда такъв хляб в заводски количества“, обясни тя.

Хлябът с квас много трудно може да мухляса, но дори изсъхнал е полезен, твърди производителят. 

Тя напомни, че цената на хляба с ферментация е по-висока от тази на индустриалния хляб заради неговото съдържание, но в частните детски градини има търсене на качествена храна.

“Работното помещение към момента позволява производството на максимум 300 хляба на ден, но важно за нас е да поддържаме качеството. Произвеждаме 14 вида хляб и един ден през седмицата печем козунак с ферментация", каза създателката на “Хляб за живот”.

"Пожелавам си хлябът да достига до повече деца. След три години ще сме в началото на нов проект за уголемяване на мащабите на бизнеса”, допълва тя.

Вижте още във видеото: 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:40 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още