IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как изкуственият интелект ни води към нов живот?

Д-р Адел Руз от Fujitsu Labs Europe в ексклузивно интервю пред Велко Каменов за предаването Invest/Or

21:03 | 12.06.17 г.
<p>
	<em>Д-р Адел Руз, изpълнителен вицепрезидент на Fujitsu Labs Europe. Снимка: Bloomberg TV Bulgarien</em></p>

Д-р Адел Руз, изpълнителен вицепрезидент на Fujitsu Labs Europe. Снимка: Bloomberg TV Bulgarien

Изкуственият интелект е новата гореща тема в света на информационните технологии. Той ще даде отражение върху целия ни живот. Това каза д-р Адел Руз, изpълнителен вицепрезидент на Fujitsu Labs Europe, в ексклузивно интервю от Берлин с Велко Каменов за предаването Invest/Or.

"Говорим за сектори като здравеопазване, транспорт, образование и сигурност. Това е нещо, което може да ни даде знанието как да добием още знания и да намерим нови решения на проблемите, пред които сме изправени в социален план".

"Когато говорим за нови решения, говорим и за влиянието им върху икономиката, върху начина ни на живот, но и върху начините, по които можем да създаваме и иновираме заедно". 

"В бъдеще изкуственият интелект ще оказва влияние върху всичко в живота ни, ще създадем нови екосистеми", каза събеседникът. "Изкуственият интелект е широк термин. Той е свързан с анализа на данни, машинното самообучение и т.нар. дълбоко учене от данни. Говорейки за тези иновации, можем да кажем, че тяхното приложение е неограничено - например в селското стопанство - как да подобрим производството там? Как да подобрим разпределението на продукцията? Приложенията са неограничени".

В кои области на икономиката ни се използва в най-голяма степен изкуствения интелект към момента? Как изкуственият интелект може да се прилага в полицейската работа, в транспорта, в медицината? Как хората да се адаптират към тези промени в своя живот? Как хората да се подготвят и пазят от заплахите от нов вид и как? 

Вижте целия коментар във видеото:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още