IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

М. Габриел: Цифровизацията променя начина ни на живот в положителна насока

Европа все още е лидер в някои технологични сектори, каза българският еврокомисар

14:25 | 02.10.17 г.
М. Габриел: Цифровизацията променя начина ни на живот в положителна насока

Цифровизацията засяга всички сектори от обществото и икономиката. Тя е част от нашето ежедневие, искаме или не, тя променя начина ни на живот в положителна насока. Но за да имаме успех в тази сфера, са нужни обединение и екипна работа. Това коментира българският еврокомисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Никоя страна не бива и не трябва да се чувства изключена от този процес. Ако искаме Европа да бъде глобален лидер и да има силни позиции на международната сцена, то в този процес трябва да участваме всички – институции, граждани и бизнес“, заяви Габриел.

По този начин ще може предложенията, които са на масата за преговори, да се превърнат в реалност, добави българският еврокомисар.

По думите й Европа все още е лидер в някои технологични сектори като нанотехнологиите например, но в миналото са били допуснати грешки, които са позволили страни като Китай и САЩ да ни изпреварят в дадени сфери. Такава са мобилните технологии.

„Нужно е да ускорим ритъма. За това е нужна координация с цел да не повтаряме старите грешки“, каза Габриел.

Кои са бариерите, които все още възпрепятстват излизането на малкия и среден бизнес на най-големия единен пазар – европейския? Какви са начините за тяхното премахване?

В разговора Мария Габриел даде отговор на тези и други въпроси, направи обзор на свършеното от началото на мандата си, както и направи обстоен коментар по редица важни за цяла Европа теми. Бяха представени и бъдещите ангажименти на ЕК в сектора, както и приоритетите на предстоящото българско европредседателство.

Още от разговора вижте във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още