IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възможността за нови избори в Италия е на дневен ред

Вероятно вотът ще е през есента, според журналиста Франческо Мартино

09:43 | 09.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Възможността за нови избори в Италия е съвсем реалистична, заяви италианският журналист Франческо Мартино пред Bloomberg TV Bulgaria в предаването „Светът е бизнес” с водещ Николай Кръстев.

На провелите се на  4 март избори нито една партия не успя да спечели мнозинство, за да състави самостоятелно правителство.

„Сега ситуацията в Италия изглежда много по-хаотична“, коментира Мартино, който е кореспондент за Балканите и Кавказ на италианското издание "Обсерватори Балкани и Кавказо". Според него има различни причини за това да не може да бъде сформирано правителство.

Крайният резултат засега е, че възможността за нови избори става съвсем реалистична. Говори се за юли, но вероятно те ще се проведат през есента.

Франческо Мартино обясни, че след изборите са се очертали три водещи сили с влияние в парламента, но нито една от тях не е имала достатъчно гласове да сформира сама правителство. По различни причини не е намерен компромис.

"Основна роля за това изигра Движение "5 звезди", което зае първото място в изборите и получи мандат да търси и в ляво, и в дясно евентуални партньори за формиране на правителство. Но нито левицата, нито десницата стигнаха до споразумение с тях", каза той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още