fallback

Кунева: Радвам се, че в България има съгласие за участие в ERM II

От ЕС идват добри неща, смята бившият еврокомисар

22:03 | 10.05.18 г. 5

Искрено се надявам и желая успех в присъединяването на България към ERM II. Това каза бившият еврокомисар Меглена Кунева в ефира на предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Мисля, че като цяло имаме съгласие по това. Радвам се ,че в България има съгласие по теми като Западните Балкани, участие в ERM II, Шенген. Разбира се, чуват се гласове, които винаги могат да извадят някаква теория на конспирацията или интересно твърдение какво сме щели да загубим. Нека сложим всички неща на масата и да видим колко много ще спечелим от това, че имаме тежест, която ни дава стабилност. Тя ни дава основа, върху която да се стъпи“, заяви Кунева.

„Аз лично винаги съм била свидетел и ще продължа да бъда, че от ЕС идват добри неща. А ние сме около масата. Аз не приемам повече, че трябва да сме защитени от едно или друго“, коментира още бившият еврокомисар.

Кунева бе категорична, че времето за защитаване на националния интерес е, когато се преговарят директивите, а не когато директивата е вече приета.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:13 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още