fallback

Експерт: Блокчейн ще принуди технологичните гиганти да децентрализират информацията си

Познатият ни в момента процес на работа ще бъде цялостно променен и автоматизиран през следващите няколко години, твърди основателят на Obecto

13:05 | 10.10.18 г. 6

Бъдещето на технологиите е децентрализирано, а блокчейн е средството, което ще им позволи да го направят такова. Именно тази технология ще принуди и технологичните гиганти да децентрализират информацията си, което би предотвратило и масовото изтичане на лични данни, на което сме свидетели напоследък. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Тодор Колев, основател на Obecto.

Според Колев познатият ни процес на работа към момента ще бъде цялостно променен и автоматизиран през следващите няколко години. Работата, която ще трябва да изпълняват хората след автоматизацията, ще е творческа, добави той. 

Именно децентрализацията, бъдещите промени в множество сектори и желанието да се погледне на служителите предимно като на творци водят Колев до идеята за създаването на кооператива от програмисти Comrade Cooperative. Към момента групата работи по два проекта, разказа още гостът.

Той посочи, че единият проект, чието име е Wetonomy, позволява създаването на децентрализирана автономна организация, а моделът може да се приложи във всяка една компания.

„Много често служителите в една компания не чувстват отговорност към нея. Те имат мениджър над себе си във фирмената йерархия. За да се почувства един човек отговорен обаче, то той трябва да има притежание към нещото, което прави. Wetonomy е именно такава възможност“, обясни Колев.

Вижте още във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:51 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още