fallback

Как ще приключи сделката за новите изтребители?

F-16 блок 70 е съвсем нова технология, към която трудно може да се приспособи нашата отбранителна промишленост, твърди експерт

15:02 | 05.06.19 г. 5

За първи път се случва Американският конгрес да одобри оръжейна сделка с България и да реши проблема на страната ни с превъоръжаването. Друг е въпросът защо е сдържан министърът на отбраната в оценките. Има неяснота около пакета от американска страна и разлика в цената. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria генерал Кирил Цветков от Асоциацията на Сухопътните войски в България и военен експерт,

„Искането на България е сумата да бъде максимум 2 млрд. лв., тъй като това горе-долу се покрива с решението на парламента. Не се вижда интегрираната логистична поддръжка обаче. В проекта е записано, че е част от договора“, обясни още експертът. 

Той добави, че F-16 блок 70 е съвсем нова технология, към която трудно може да се приспособи нашата отбранителна промишленост.

"Само американците могат да кажат дали българско предприятие от нашия отбранителен комплекс може да получи възможност за логистична поддръжка, в Пловдив може да се осигури частична поддръжка от българска страна", посочи Цветков.

Вижте още във видеото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:33 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още