fallback

Конфликтът между САЩ и Иран е все по-близо до точката на кипене

Войната изглежда неизбежна, твърди председателят на Българо-мароканската търговско-промишлена палата

13:20 | 24.06.19 г. 7

Конфликтът между САЩ и Иран е все по-близо до точката на кипене и това няма как да остави безучастни световните сили в лицето на Израел, Русия иЕвропа. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria председателят на Българо-мароканската търговско-промишлена палата Аспарух Карастоянов.

„Европа има нужда от алиби за противопоставяне срещу Иран. Тя ще се противопостави и това трябва да е категорично. Можем да очакваме в следващата година-година и нещо много сериозни действия в региона“, каза Карастоянов.

Вашингтон показа известна липса на готовност за начало на военен конфликт с Техеран, за което свидетелства отмяната на планираната атака от президента на САЩ Доналд Тръмп, смята още гостът. Иранците от друга страна демонстрират далеч по-добра подготовка, успявайки да свалят толкова бързо и прецизно разузнавателния дрон на Америка през изминалата седмица, добави той.

„Ако се стигне до военни действия, би трябвало да се тръгне с компютърна атака, за да бъдат предпазени войниците. Не бива да се избързва с преки сражения“, коментира още Карастоянов и допълни, че войната изглежда неизбежна.

Вижте още във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:45 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още