fallback

Васил Банов: Илон Мъск е маркетингов гений

Цената на акциите на Tesla може да достигне още по-високи стойности, смята председателят на Асоциацията на трейдърите в България

17:05 | 16.02.20 г. 10

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Ситуацията при Tesla е много интересна. Започват да наричат Илон Мъск "Св. Илон от Мъск". Той буквално е като маркетингов гений, използва тактики непрекъснато да държи някакъв хайп около Tesla. В САЩ за най-младото поколение Tesla е нещо изключително важно за тях и те го възприемат като ценност заедно с iPhone например. Не изключвам цената акциите на компанията да стигне и по-високи стойности.

Това каза Васил Банов, председател на Асоциацията на трейдърите в България, в предаването UpDate с водещ Бойчо Попов по Bloomberg TV Bulgaria.

"За мен лично това не е обоснована инвестиция", посочи той.По думите му другото, заради което Tesla се харесва много, е заради това, което прави за глобалния климат.

Според него това рали на акциите не може да трае много дълго време: "Всеки иска да бъде част от тази нова компания", смята експертът.

"Tesla не е като биткойн - прогнозите на анализаторите са, че приходите ще продължават да се увеличават", допълни той.

Банов прогнозира, че разпространението на коронавируса в Китай ще даде отражение и при Tesla, и при останалите производители.

За големите технологични компании и в частност Facebook председателят на Асоциацията на трейдърите заяви, че при тях ситуацията е най-неясна. 

"Идват избори в САЩ и те предприеха мерки да не се повтарят скандалите за манипулация на вота, те забраниха и много реклами. Самата компания твърди, че е в ситуация на изчакване", каза той. 

Видео с целия разговор гледайте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:44 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още