IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Операционна система удължава живота на стари устройства

Проектът CloudReady е една от първите крачки на предприемача Антонио Христов

09:52 | 26.06.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Привличането на финансиране е дълъг процес и нетуъркингът е основна част от него. По време на този процес е важно да не забравяш, че трябва да се грижиш и за клиентите си и да развиваш продукта си. Не можеш да влагаш цялото си време в усилия за набиране на средства. Това каза Антонио Христов, Chromebook.bg, в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria.

"Появявахме се на всички възможни събития и разговаряхме с възможно най-много хора. Дори се появявахме на събития, на които не би трябвало да бъдем. Парти-крашнахме една закуска на инвеститори и там намерихме хора, които желаеха да инвестират в нашата компания", разказа Христов.

Проектът CloudReady, една от първите крачки на предприемача Антонио Христов, се случва след сливането на британска и американска компании, като и двете компании правят едно и също - разработват опареационни системи, "които могат да се инсталират на съвсем обикновен лаптоп и да го превърнат в бърз и сигурен Chromebook".

"Опареционната система се опитва да предостави всички плюсове на Chrome OC, само че на стари устройства, включително и мерките за сигуронст, например вградената антивирусна система, която никога не е била хаквана. Можем да ги предоставим на по-стари устройства", коментира Христов.

Какъв е пътят на предприемача от адвокатската кариера до света на стартъпите и IT бизнеса, който успява да се слее с единствения си конкурент в света - американската Neverware, а след това да бъде закупена от Google? Вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "UpDate" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още