IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фишинг платформа с изкуствен интелект спечели тазгодишния Hack TUES

Участниците тази година са надминали очакванията

16:48 | 17.03.23 г.

Фишинг платформа за автоматизирани атаки спечели тазгодишния Hack TUES. Проектът използва изкуствен интелект, за да симулира написан от човек имейл, чрез който да подмами жертвите да разкрият лични данни, както и обучение за избягване на подобни измами. Това разказаха Искрен Александров, лауреат на Hack TUES, и Пламена Георгиева, организатор на Hack TUES, в ефира на предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Технологията расте все повече и повече, с което растат и рисковете за използването ѝ - затова решихме, че е по-добре да се обучават хората да различават злонамерените атаки", каза Александров.

Участниците на Hack TUES тази година са надминали очакванията, сподели Георгиева. Тази година е имало повече участници и проекти от предишни издания, а събитието се е провело на живо. "Хакатонът е за учениците - да се развиват и да покажат на какво са способни пред компаниите и пред себе си", добави тя.

Завършилите Технологично училище “Електронни системи” към Технически университет-София имат възможности да се реализират в целия IT сектор, но и извън него, смята Георгиева. И двамата споделиха, че намират за добра идеята да продължат с образованието си в чужбина и евентуално да се реализират професионално след това в България.

На второ място е било класирано уеб приложение, което поставя потребители на мястото на хакери, а на трето - софтуер, следящ състоянието на пътя по време на шофиране.

Повече за тазгодишния Hack TUES може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:48 | 17.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още