fallback

Правилно ли бе проведена приватизацията в България?

"Видимо и невидимо" продължава да нищи плана Ран-Ът и ефектите му върху прехода към пазарна икономика

11:32 | 20.10.13 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Предаването за макроикономика „Видимо и невидимо“ по тв и радио Bulgaria On AIr, стартира поредица „Раждането на (псевдо)капитализма в България“.

В четири поредни броя Калин Манолов и Красимир Лаков ще се вгледат отблизо в „демоничния план Ран-Ът“, чието осъществяване през последния почти четвърт век довело българите до просешка тояга.

След като в предишните две предавания бяха обсъдени темите за създаването на плана Ран-Ът, реформата в данъчната система и банковия сектор, тази седмица фокусът е върху приватизацията в България, частната собственост и върховенството на закона.

Гост на предаването ще бъде бившият вътрешен министър и предесдател на 39-то народно събрание Йордан Соколов. Как беше формулирана целта на приватизацията в плана Ран-Ът? Трябваше ли всички първоначални права върху собствеността да бъдат незабавно признати? Защо не се случи върховенството на закона в България?  Имаме ли шанс  да приемем конституция, базираща се на частната собственост и безусловно защитаваща частната собстве¬ност?  Това и повече в разговора ни на 20 октомври от 18:30 по тв и радио Bulgaria On Air. Чуйте и вижте, за да разберете!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:29 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Bulgaria On Air виж още