IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските служби подслушали милиони разговори във Франция

Комуникациите на компании, държавни служители, както и заподозрени в тероризъм граждани са били следени, пише Le Monde

14:55 | 22.10.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Американските служби подслушали милиони разговори във Франция

Напрежението между Франция и САЩ нарасна, след като стана ясно, че щатската Агенция за национална сигурност (NSA) е подслушвала над 70 млн. телефонни разговори в европейската държава.

Френският президент Франсоа Оланд е провел телефонен разговор с американския си колега Барак Обама, за да потърси обяснение за действията на службите.

„Това е недопустимо поведение към приятели и съюзници“, обяви Оланд. От Белия дом признаха, че разкритията повдигат основателни въпроси за работата на службите и обещаха, че ще предприемат мерки за по-голям контрол върху методите и начините на събиране на секретна информация.

Предполага се, че десетките милиони подслушани разговори са станали само в рамките на 1 месец-в периода от 10 декември 2012 до 8 януари 2013. В това число влизат комуникациите на бизнес компании, държавни служители, както и заподозрени в тероризъм граждани. Подозренията за тези действия на Националната служба по сигурността бяха публикувани във френския вестник Le Monde и са базирани на разкрития от бившия служител на американските служби Едуард Сноудън.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
misanthrope
преди 10 години
Приятели приятели.. колко да са приятели? Тя Франция си е вече почти арабска държава, особено някои градове
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още