IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Провокатори срещу окупаторите, опитали да влязат в СУ

Протестът продължава и шестте входа на ВУЗ-а са с вериги

12:26 | 27.10.13 г.
Провокатори срещу окупаторите, опитали да влязат в СУ

"Провокатори нахлуха в двора на Ректората, агресивни са, идвайте на помощ", написаха студентите във Facebook страницата си "Ранобудните студенти".

В момента положението около сградата е спокойно. Всички входове на Ректората отново са заключени и никой не се допуска вътре.

Плакатите на прозорците на окупираната сграда продължават да стоят разпънати.

През нощта също е имало провокатори. Студенти разказаха, че агитка се е появила и е започнала да обикаля сградата и да обижда студентите, заключени вътре.

Даже е имало хора, които са се опитали да разбият веригите и да влязат в Ректората.

Според младежите, окупирали сградата, става въпрос за провокатори, които искат да компрометират протеста им.

Както Dnes.bg вече съобщи десетки студенти скочиха срещу продължаващата окупация на Софийския университет, като призоваха блокадата да падне, за да продължат учебните занятия.

Понеделник засега е неучебен ден във всички сгради на ВУЗ-а.

Утре в 14 ч. ще бъде свикан Академически съвет, на който ще бъде решено какви действия да бъдат предприети като изход от окупацията на Ректората.

Снощи много преподаватели от СУ дойдоха, за да подкрепят студентите. В тяхна подкрепа се обяви и #ДАНСwithme 135.

Премиерът Пламен Орешарски е готов на диалог със студентите, заяви министър председателят пред БНР. Орешарски си припомни за студентските стачки от 90-те години, когато като преподавател лично подкрепил студентите си. И днес много от преподавателите на Алма матер подкрепиха своите възпитаници, идвайки на място в университета. Те събират и подписка в подкрепа на акцията.

Как преминава днешния ден около окупирания университет, след като се появи информация за провокации от страна на агитки снощи, вижте във видеото на Bulgaria On Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още