IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Калфин: Законите за дуалната система трябва да бъдат приети до лятото

Необходимо е изключително политическо мнозинство за всички нормативни изменения, заяви в ефира на Bulgaria On Air евродепутатът

14:13 | 04.01.14 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Калфин: Законите за дуалната система трябва да бъдат приети до лятото

Крайният срок за приемане на основните закони, които ще регламентират въвеждането на така наречената дуална система, е средата на 2014 г. След това идва ред на много подзаконови нормативни актове и следователно тя би могла да влезе в сила най-рано през 2015-2016 г. Това заяви в ефира на Bulgaria On Air евродепутатът Ивайло Калфин.

Според него е много важно всички законови промени да бъдат приети с изключително политическо мнозинство.

„Това е необходимо, за да се гарантира, че нея няма да има изменения при смяна на едно правителство с друго. Задължително е съгласуването да бъде направено преди да се пристъпи към приемането на съответните нормативи“, уточни Калфин.

Той припомни, че България е на едно от първите места по отпадане на ученици, особено до 8 клас. „Това не е система за отпадналите от училище, но може да мотивира децата да остават в класните, защото те ще работят срещу заплащане“, допълни евродепутатът.

Още коментари по темата, както и ще се обърне ли негативната тенденция и ще се намалее ли младежката безработица у нас след евентуалното въвеждане на дуална система на обучение, гледайте в предаването „Брюксел 1“ по телевизия Bulgaria On Air тази събота от 18:00 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
rumen221
преди 10 години
Приятели,- Дуалната "система" произвежда ЧИРАЦИ - полуграмотни индустриални роби...!- С пълна сила искат да правят децата ни ПОЛУГРАМОТНИ ИНДУСТРИАЛНИ РОБИ И ***...- Техникумите, които СВРЪХ-ЛИБЕРАЛНИТЕ ДИВАЦИ закриха правеха истински средни технически специалисти..., които "пробиха" в целия свят...!!!Просто е... ВЪЗСТАНОВЕТЕ ТЕХНИКУМИТЕ...!!!.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още