fallback

Кунева: Европредседателството е шанс България да направи добро първо впечатление

Всеки знак как нещата по подготовката не вървят по план са удар върху репутацията на България, каза бившият вицепремиер

11:40 | 20.07.17 г.

Няма да критикувам Българското европредседателство, искам да го подкрепям. Това каза Меглена Кунева пред Bulgaria ON AIR.

Бившият вицепремиер по европейските политики заяви, че Председателството на България ще повлияе в дългосрочен план за това как страната ни ще бъде запомнена: Не можеш да направиш първо впечатление втори път, каза Кунева.

"Бих искала да сме достатъчно конкретни по отношение на българското европредседателство, а не да оставяме хората да си въобразяват неща, които нямат съдържание", посочи тя.

Лидерът в оставка на Движение "България на гражданите" твърди, че в България нямаме план за самите себе си.

"Разговор за приоритетите ни по време на председателството нямаше. Кохезията е средство, не цел и с това само казваме, че искаме еврофондове. Бих го нарекла солидарност, но нека първо видим как България я проявява спрямо различните региони в страната", смята тя. 

Кунева е убедена, че Европейският съюз не иска вече да мести пари от едно място на друго, затова ние трябва да кажем как ще направим по-силна Европа през участието на България и да получим средства за това като наука, отбрана, каза още тя.

"България няма да има друг шанс да направи добро първо впечатление и трябва да сме добре подготвени", категорична е Кунева.

По повод казуса около НДК, проверките на прокуратурата и двете повдигнати обвинения на Мирослав Боршош Меглена Кунева отбеляза, че всеки знак как нещата по подготовката не вървят по план и при съмнения за злоупотреба с държавни средства, са много лош удар върху репутацията на България.

"Всеки един дипломат у нас е задължен да изпраща на страната си сводки какво се случва тук", информира Кунева, с което намекна, че няма как европейските страни да не изграждат мнение за България вследствие на тези събития. Още вижте във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:18 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Bulgaria On Air виж още