fallback

Оставката на Цветанов - морален акт или политически фалш

Ще има ли политически последици след апартаментгейт, коментират журналистът Кристина Кръстева и депутатът от БСП Александър Симов

10:26 | 29.03.19 г. 4

Морален акт или политически фалш е излизането от парламента на Цветан Цветанов? Според БСП - по-скоро второто. От ГЕРБ обаче не се забавиха и попитаха доколко достойно е това Елена Йончева, която също е с повдигнато обвинение, да повежда червените към Европа. И още - защо тя все още стои в българския парламент.

Социалистите са категорични, че новият председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова е верен последовател на Цветанов и с нея нямало да се промени нищо.

"Едва ли има човек, който си мисли, че случващото се е нещо различно от политически театър. Все пак Цветанов остава и запазва своята партийна власт. Нека бъде ясно обаче едно - той трябваше да поеме отговорност за действията си и да напусне политиката", каза в студиото на "България сутрин" депутатът от БСП Александър Симов. Той коментира, че дори и това да се беше случило, едва ли БСП са щели да се върнат в парламента.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Кристина Кръстева допълни, че действията на социалистите противоречат на думите им, тъй като те отсъстват от Народното събрание от 17 февруари, но в същото време не са напуснали политиката.

"Не бих искала да взимам страна, но подобни "морални и чисти етикети", каквито например се лепят на Елена Йончева, сякаш не ми изглеждат правдоподобни", допълни тя.

Днес без дебати парламентът прекрати пълномощията на Цветан Цветанов като депутат.

Припомняме, че председателят на ПГ на ГЕРБ поиска да напусне парламента заради скандала с апартаментите на властта. Той избухна, след като стана ясно, че Цветанов е купил апартамент в столичния квартал "Изток" на цена, много по-ниска от пазарната.

Новият председател на ПГ на ГЕРБ ще бъде Даниела Дариткова, а Цветанов ще продължи да бъде заместник-председател на ГЕРБ и ще е начело на предизборния щаб на партията за евроизборите.

От БСП обявиха, че отново няма да влязат в залата за гласуването на рокадата в ГЕРБ. Вижте повече във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:36 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Bulgaria On Air виж още