IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В ход са масови проверки на туристически обекти по морето

Инспекторите следят и за качеството на спиртните напитки в нощните заведения

17:28 | 11.06.15 г.
В ход са масови проверки на туристически обекти по морето

Комисията за защита на потребителите (КЗП) провежда мащабна кампания за проверки по Черноморието в туристически обекти и аквапаркове във връзка с новия туристически сезон, съобщи председателят ù Димитър Маргаритов, цитиран от пресцентъра на агенцията.

Освен хотели, ще се проверяват и нощните заведения, като ще се акцентира върху качеството на предлаганите спиртни напитки.

Друг приоритет при проверките в рамките на кампанията ще бъде установяване на верността на предоставяната информация за туристическите обекти и предоставяните в тях услуги и рекламните съобщения, с които се привличат потребителите.

Инспекторите следят категоризирани ли са обектите и отговарят ли предоставяните в тях услуги на притежаваната категория.

Днес инспектори от Комисията във Варна са проверили четири хотела край Варна и прилежащите им заведения. Едно от нарушенията е липсата на инвалидна количка и по-ниско ниво на рецепцията, където да бъдат обслужвани хора с увреждания.

Приемни за сигнали от туристи ще се открият следващата седмица в курортите "Златни пясъци","Албена","Слънчев бряг", както и в Созопол и Приморско. В приемните ще бъдат на разположение информационни брошури за правата на потребителите, експерти за консултации и извършване на проверки по сигнали.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още