fallback

Хотелиери: Това е най-трудният туристически сезон от 10 години

Неминуемо ще има спад на туристите и на приходите, твърдят от курорта „Слънчев бряг“

17:24 | 08.07.15 г. 4

Това е най-трудният туристически сезон от 10 години насам, но инфарктните прогнози за спад не се оправдават. Това показват резултатите на най-голямото хотелско дружество в „Слънчев бряг“, съобщават от там.

“Има спад на руските туристи, но той донякъде се компенсира от ръст на туристите в нашите хотели от Централна Европа и Румъния”, коментира генералният мениджър на „Слънчев бряг хотел холдингс” Янко Янов.

Той обяснява, че заради нестабилния курс на руската рубла почивките за море в България тази година са започнали да се продават в Русия късно - едва от април-май, докато в предходни години записванията за България на руския пазар започват още през януари. Спадът на зимните продажби като цяло се отрази най-вече на записванията за началото и края на сезона - юни и септември, уточнява Янов.

Неминуемо ще има спад на туристите и на приходите за целия туристически сезон, но за щастие най-лошите прогнози не се осъществиха, отбелязва още тай.

Това, че настоящият сезон ще бъде най-слабият летен туристически сезон за България досега, призна и министърът на туризма Николина Ангелкова. Причината според нея е, че не са били предприети мерки навреме. Тя допълни, че още отсега се предприемат мерки за сезона през 2016 година, за да бъде избегната сегашната ситуация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:15 | 14.09.22 г.
fallback