IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Таксита в морските курорти возят пътници без включен апарат

На някои коли не са залепени стикери с цените

15:24 | 27.07.15 г.
Таксита в морските курорти возят пътници без включен апарат

Таксита в морските курорти возят пътници без включен апарат, а някои коли изобщо нямат залепени стикери с цените. Това са установили инспекторите на агенция „Автомобилна администрация“. Те са съставили близо 70 акта на таксиметрови автомобили по българското Черноморие, съобщи Министерството на транспорта.

Извънредната акция се провела през изминалия уикенд в тъмната част на денонощието поради зачестили сигнали за злоупотреби.

Служителите на Агенцията съвместно с МВР са инспектирали 175 таксиметрови автомобила. При някои е установено, че се управляват от лица с отнета правоспособност, а други шофьори не са имали удостоверение за водач на таксиметров автомобил и разрешително от общината.

Инспекторите са заловили и двама водачи с фалшифицирани удостоверения. Те са предадени на МВР и са започнали досъдебни производства.

Другите често срещани нарушения са липси на пътни книжки, нарушения на времето за управление и почивка или изтекъл срок на валидност на свидетелството за управление.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още