IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравното министерство облекчава правилата за специализации на семейните лекари

Новите изисквания скоро ще влязат в сила

13:44 | 16.10.15 г.
Здравното министерство облекчава правилата за специализации на семейните лекари

Изискванията за специализации на общопрактикуващите лекари ще бъдат облекчени, каза днес във Варна зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков, предаде БТА.

Идеята е в бъдеще семейните лекари, които искат да специализират, да не са задължени да представят трудов договор, който имат със свой колега. Новите изискванията ще влязат в сила съвсем скоро, тъй като става дума за промяна на наредба, а не на закон, посочи Шарков.

Във Варна зам.-министърът на здравеопазването беше гост на официалната церемония по откриването на сградата на факултета по фармация към Медицинския университет в града. Ректорът на учебното заведение проф.Красимир Иванов посочи, че инвестицията е близо 9,5 млн. лева, като 8 от тях са от собствени приходи.

Той посочи, че целта на ръководството на университета е да се обучават фармацевти, а не продавачи в аптеки.

В момента във висшето заведение учат общо 5 хил. младежи. Сред тях 1 200 са чужденци.

Варненският медицински университет е предпочетен от млади хора от 44 държави, предимно от Европейския съюз (ЕС). За едно място се явяват по трима кандидати от други страни, което доказва нивото на обучение в университета, каза проф. Иванов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още