IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За 2016 г. е планирано брегоукрепване между Бургас и Сарафово

Одобрен е проектът за ВиК рехабилитация в крайморския квартал

15:49 | 08.01.16 г.
За 2016 г. е планирано брегоукрепване между Бургас и Сарафово

През 2016 г. предстои реализацията на мащабен проект за брегоукрепване между Бургас и Сарафово, съобщи община Бургас. Това ще позволи довършване на атрактивната велоалея, минаваща по същия маршрут.

Община Бургас има готов одобрен проект и намерение още тази година да започне рехабилитация и разширяване на канализационната мрежа в Сарафово.

Очаква се отключване на европейското финансиране за новия програмен период 2014 - 2020. От общината отбелязват, че това е от голямо значение за крайморския квартал, който посреща всяко лято много туристи, а и постоянните му жители се увеличават бързо.

В момента там общината строи нова детска ясла, която е конструктивно готова. С новия бюджет трябва да се закупи и монтира цялото вътрешно обзавеждане и тя да отвори врати на 24 май.

Тази година ще бъде подобрено и транспортното обслужване на квартала. За тази цел ще се изгради ново обръщало, което позволява удължаване маршрута на автобус № 15.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още