fallback

Две компании строят предприятия в индустриалната зона край Българово

Расте интересът към промишлените зони в Бургас, твърди общината

13:45 | 27.01.16 г.

Две компании започват да строят предприятия в индустриалната зона край град Българово, съобщи община Бургас. Едната е "Мегатрон" ЕАД, която ще строи търговско-сервизна база. Дружеството се занимава с продажба на българския пазар на земеделска, строителна, горска, индустриална, градинска и голф техника на световни производители като John Deere, Bobcat, Kuhn и Bednar.

Според информацията от общината "Мегатрон" планира да вложи над 3 млн. лева за изграждането на центъра за търговия и сервиз, като намеренията им са в рамките на една година от издаване на разрешението за строеж да започне сервизната дейност. 

Втората фирма е "Стронг Брик", специализирана в изработката на тухли, плочки и други изделия от трошен варовик. Продукцията на фирмата е насочена към Европейския съюз. Производството е екологично, без изпичане. Намерението на предприятието е да изгради цех за изработка на тухли и плочки.

Община Бургас отчита, че е повишен интересът към терените около Българово. С добри темпове се развива индустриалният парк край брега на езерото Вая. Седем фирми, закупили терени там, вече изграждат своите предприятия. Текат документалните дейности по одобряването на още няколко.

Общината планира да направи привлекателна за инвеститорите третата и най-голяма индустриална зона на своя територия, тази край село Равнец, като изгради необходимата инфраструктура.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:49 | 11.09.22 г.
fallback