fallback

Служители на „Пикадили“ протестираха за заплати

Собствениците отричат да има съществено забавяне на възнагражденията

19:48 | 20.03.17 г.

Служители на веригата хипермаркети "Пикадили" във Варна протестираха заради неизплатени заплати, съобщи агенция „Черно море“.

Напусналите служители твърдят, че не са получили трудови възнаграждения от ноември, а тези, които все още се водят на работа, от февруари. 

Държавата трябва да вземе отношение по въпроса, потърпевшите не са само 700 служители, а и доставчиците, твърдят недоволните служители. Те казват още, че не могат да се свържат със собственика на веригата.

Междувременно дружеството „Селект Трейд“ ЕООД изпрати становище, според което закъснението в изплащането на заплати за февруари 2017 г. е пет работни дни. Според съобщението миналата седмица са изплатени част от заплатите за февруари и се търсят варианти за изплащане в пълен размер.

В съобщението се пояснява, че „Селект Трейд“ е дружество, различно от „Пикадили“ ЕАД , като „Селект Трейд“ ЕООД е страна по договор за франчайз, посредством който извършва дейност с търговската марка „Пикадили“.

„За да възроди и утвърди търговската марка „Пикадили“, „Селект Трейд“ ЕООД пое значителна част от задълженията на „Пикадили“ ЕАД, включително и за изплащане на трудовите възнаграждения на служителите на „Пикадили“ ЕАД“, коментира компанията. Тя допълва, че започналото производство по несъстоятелност по отношение на „Пикадили“ ЕАД се е отразило негативно върху дейността й.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:44 | 11.09.22 г.
fallback