fallback

Започва втората фаза от ремонта на Аспаруховия мост във Варна

Инвестицията е за близо 1,3 млн. лв.

17:51 | 18.04.17 г.

Утре започва втората фаза от ремонта на Аспаруховия мост във Варна, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“. Реконструкцията на две от съоръженията се осъществява със средства от бюджета на Агенцията, като инвестицията е за близо 1,3 млн. лв.

Строителните работи ще се извършват без спиране на движението, за да не се затруднява трафикът в града. Дейностите извън платното за движение ще се финансират от община Варна и са за 200 хил. лв.

На обекта ще се работи максимално мобилизирано и на етапи, а целта е всички предвидени дейности да завършат до средата на юни и в активния туристически сезон шофьорите да пътуват без ограничения, планират от пътната агенция.

Ремонтът включва нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети.

Строително-монтажните работи ще си изпълняват от ДЗЗД „ПОНТ“, което има 4-годишен договор по Закона за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища на територията на област Варна. През миналата година със средства от бюджета бяха ремонтирани съоръжения 1, 3 и 5 от Аспаруховия мост, припомнят от Агенцията.

Предвидените строителни дейности ще преминат на четири етапа. Първият и вторият ще бъдат изпълнявани без затваряне на платното за движение в посока Бургас.

По време на ремонтните работи скоростта на движение за всички превозни средства се ограничава до 40 км/ч.

Шофьорите, преминаващи транзитно през Варна, може да използват алтернативен маршрут: от ул. „Девня“ във Варна - с. Езерово - Страшимирово - Девня - Разделна - Белослав - магистрала „Черно море“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:50 | 12.09.22 г.
fallback