fallback

Командировани полицаи ще гарантират сигурността по Черноморието

Очаква се между 7% и 10% ръст на туристите в България това лято, каза министърът на туризма

12:55 | 07.06.17 г.

Специални полицейски патрули ще гарантират сигурността по българското Черноморие през активния летен период. Това обяви пред bTV министърът на туризма Николина  Ангелкова.

Дневни полицейски патрули ще има по курортите и по плажовете включително. По морето ще бъдат командировани полицаи от цялата страна. За цялото българско Черноморие ще има командировани около 976 полицаи, като само в Бургас са 780, голяма част от тях са концентрирани в „Слънчев бряг“

Сигнали за нарушения ще се приемат през целия сезон на гореща телефонна линия в министерството, уточни Ангелкова. Телефонът е не само за нередности и проблеми, които се случват на територията на плажовете, а по принцип на територията, както на националните курорти, така и на цялото Черноморие“, посочи Ангелкова. 

„Слънчев бряг“ е известен като дестинация за забавление, но такива дестинации има и в Испания и Гърция, но рекламата, която се прави там, не е такава, каквато за нашия курорт, посочи министърът по повод лошия имидж на курорта в международните среди. Ангелкова допълни, че е много важно как рекламираме нашите курорти.

Ангелкова посочи, че се очаква между 7% и 10% ръст на туристите в България това лято.

Запазваме традиционните си пазари от Германия, Румъния, Русия. От Русия очакваме ръст от около 15%, каза още министърът.

По думите й служебното правителство се е забавило с някои процедури по отдаването на плажовете под наем. Именно заради такова забавяне плажът в Бургас все още не е почистен и подготвен за летния сезон, което ще се случи до дни.

Ангелкова призова българското Черноморие да не се сравнява с Гърция, където плажната ивица е в пъти по-дълга. Там няма изискване за спасители на плажа, напомни министърът. Министерството работи в посока непривлекателните за стопанисване плажове да станат привлекателни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:41 | 12.09.22 г.
fallback