fallback

Как помага на учениците медийната грамотност да станат активни граждани?

Правим обучения и за родителите, тъй като е важно да има приемственост, посочи Кристина Христова, председател на Коалиция за медийна грамотност

21:12 | 26.05.20 г. 3

Уменията по медийна грамотност в образователния процес подготвят по-добре адаптирани и участващи в обществото граждани. Те са необходими за пълноценното включването на децата в гражданското общество в бъдеще. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването "Бизнес старт", Кристина Христова, председател на Коалиция за медийна грамотност.

"Медийната грамотност е широк спектър от умения, който включва критичен анализ на информация и умението за етично и безопасно общуване в онлайн среда, както и за създаване на съдържание", посочи тя.

Кристина Христова обясни, че ключово умение за учениците е да разпознават кои източници на информация са достоверни и кои не.

"В България има много слабо развита информационна грамотност. През последните няколко месеца широкото разпространение на конспиративните теории показват колко бедна е медийната грамотност в българското общество", коментира експертът.

Христова разказа, че от Коалицията правят обучения по медийна грамотност правят обучения и за родителите, тъй като е важно те да участват в този процес с децата си и да има приемственост.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:20 | 13.09.22 г.
fallback