IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Минният бранш ще е в основата на новата енергийна стратегия

Документът ще бъде разработен до 2017 г.

17:57 | 18.05.16 г. 1
Минният бранш ще е в основата на новата енергийна стратегия

Министерството на енергетиката разработва нова енергийна стратегия, става ясно от думите на ресорния министър Теменужка Петкова. Тя участва на конференция за предизвикателствата на климатичните промени, организирана от КНСБ и фондация „Фридрих Еберт“.

Документът е в процес на разработка, като централно място в него е отделено на устойчивото развитие на минния бранш като основа за конкурентоспособна енергетика, посочват от пресцентъра на енергийното министерство.

Стратегията за развитието на сектора ще бъде готова през 2017 г. От Министерството на енергетиката ще потърсят широк обществен консенсус по политиките и мерките в нея.

Ведомството разработва и национален план „Климат – енергетика“, отбелязва енергийният министър.
Петкова припомни, че през октомври 2014 г. беше приет пакета на ЕС „Климат – енергетика“, в който са предвидени мерки и ангажименти за страните от общността до 2030 г.

Те са свързани със сигурността на енергийните доставки, конкурентоспособност на икономиките, основана на иновативните технологии, и повишаването на ефективността на разходите, както и с намаляване на емисиите парникови газове. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:35 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
novak li sam
преди 7 години
Устойчиво развитие на въглищните мини, като основа за развитие на конкурентоспособна енергетика, свъръзано с пакета на ЕС "Климат-енергетика"- това е за темата "Бисери и вицове".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още