fallback

В. Вачков: ЧЕЗ предприема необходимите стъпки за сделка с „Инерком“

В края на ноември предстоят събрания на "ЧЕЗ Електро" и "ЧЕЗ Разпределение", на които се очаква да бъдат сменени Надзорният съвет и одитът на компаниите

16:52 | 05.11.18 г. 4

„ЧЕЗ България“ предприема всички необходими стъпки, за да бъде осъществена сделката с „Инерком“, смята главният редактор на чешкото издание „Лидове новини“ Веселин Вачков в изявление пред БНР.

Според него единственото сериозно препятствие пред продажбата на българските активи на чешката енергийна компания на дружеството, ръководено от Гинка Върбакова, е отрицателното мнение на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) относно сделката. 

Вачков посочи, че в края на настоящия месец предстоят събрания на „ЧЕЗ Електро“ и „ЧЕЗ Разпределение“, на които се очаква "да бъдат сменени Надзорният съвет и одитът на компаниите“.

„Вариант, който би означавал, че бизнесът на Гинка Върбакова и представители на нейните дружества, ще влязат в Надзорния съвет и одита на ЧЕЗ България“, смята Вачков.

По неговите думи преди това трябва да бъде приключена сделката между „Инерком“ и ЧЕЗ.

В същото време от Комисията за финансов надзор съобщиха, че са постъпили уведомления за общи събрания на две от трите български дружества на чешката енергийна компания - „ЧЕЗ Електро“ и „ЧЕЗ Разпределение“.

В предварителния дневен ред е решено да бъде назначен регистриран одитор, който да одитира годишния финансов отчет за 2018 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:30 | 10.09.22 г.
fallback