fallback

Ненужната конкуренция между банки и капиталов пазар

Водещият на „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria Делян Петришки ще представи следващата лекция в летния онлайн курс на Investor.bg

12:15 | 09.08.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Ако има сектор в българската икономика, който да разполага с най-сериозната база данни и експертиза за състоянието на частния сектор в България, то това е банковата сфера.

Кредитиращите институции са абсолютни доминанти в процеса на финансиране на икономиката ни. На фона на финансовата мощ на банките капиталовият ни пазар остава изолиран, въпреки че в небанковите институции също има ресурс, готов да бъде инвестиран в бизнеса. Това поражда въпроса има ли смисъл от „ненужна конкуренция“ между банки и капиталов пазар?

Яснота по темата ще даде Делян Петришки от Bloomberg TV Bulgaria със следващата лекция в летния онлайн курс на Investor.bg. Той ще представи своя анализ „Банките и капиталовият пазар – ненужната конкуренция“ на 15 август. Делян Петришки започва журналистическата си кариера през 2005 г.  и успява да натрупа сериозен опит в различни финансови медии. Специализирал е в българската редакция на Deutsche Welle, а темите, които го вълнуват, са от българския и международните капиталови пазари - фондови борси, стокови тържища, валутни изменения.

Преди да стане част от отдел „Пазари“ на Bulgaria ON AIR през 2011 година Делян Петришки работи в специализирани финансови медии, включително като зам.-главен редактор.

Носител е на две награди от "Клуба на журналистите ААА" за свои публикации. Магистър е по "Европейски изследвания" към катедра "Европеистика" в СУ "Св. Климент Охридски". Завършва и магистърска програма по журналистика към СУ.

В Bloomberg TV Bulgaria Делян Петришки e водещ на предаването „В развитие“ заедно с Вероника Денизова, всеки делничен ден от 12 часа.

Може да изпращате въпроси към лектора до 12 август на 15godini@investor.bg.

В предишната видеолекция водещата на „В развитиеВероника Денизова коментира влиянието на терирозма над туристическата индустрия. Лекцията ѝ гледайте тук >>

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:00 | 13.09.22 г.
fallback