fallback

Очаква ли ни дежавю в цената на биткойна?

Много хора виждат в криптовалутата дигитално злато, което да им позволи да съхранят и увеличат парите си, коментира Владислав Драмалиев

11:03 | 27.06.19 г. 4
Автор - снимка
Редактор

Цената на биткойн се повиши съществено от началото на 2019 г., като вече се доближаваме до последните ѝ рекордни нива. За момента всички индикатори сочат, че не е невъзможно криптовалутата да продължи да поскъпва и да станем свидетели на дежавю, подобно на ръстовете от 2018 г. Това каза Владислав Драмалиев, директор на фондация „Битхоуп“, пред Bloomberg TV Bulgaria.

Скокът в цената на биткойн е наистина съществен, имайки предвид за колко кратко време се случи, е още по-значим, коментира Драмалиев.

Според него няколко са основните причини за поскъпването на криптовалутата, като част от тях са зачестилите разговори около новата дигитална валута на Facebook, които насочиха вниманието отново към криптовалутите, както и засиленият интерес към тях от азиатските пазари.

„Много хора започват да виждат биткойн като дигитално злато, което да им позволи да съхранят и увеличат във времето парите си на фона на несигурната геополитическа ситуация“, коментира той.

Целия разговор вижте във видеото!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:09 | 12.09.22 г.
fallback