fallback

Visa ще позволи трансакции с криптовалути

Финансовата компания се фокусира върху USD Coin, стартирайки своята програма за крипто трансакции Crypto.com

13:33 | 29.03.21 г. 30

Американската компания за финансови услуги Visa Inc. обяви, че ще позволи използването на криптовалутата USD Coin за уреждане на трансакции в своята платежна мрежа, съобщава Ройтерс.

Това е поредният признак за нарастващото възприемане на цифровите валути от финансовата индустрия.

Visa стартира своята пилотна  програма за трансакции с криптовалути Crypto.com и планира да предложи опцията на повече партньори по-късно тази година, се казва в съобщение на компанията. 

USD Coin е стейбълкойн, чиято стойност е фиксирана директно към щатския долар.

Решението на Visa отразява ангажимента на големите финансови компании, като BNY Mellon, BlackRock Inc. и Mastercard Inc., да предоставят положителен тласък на някои дигитални валути, подкрепяйки прогнозите, че този вид разплащателно средство ще стане обичайна част от инвестиционните портфейли.

Миналата седмица главният изпълнителен директор на американския производител на електромобили Tesla Илон Мъск обяви, че клиентите на компанията вече могат да закупят нейните електрически превозни средства с биткойни, подпомагайки развитието на дигиталните валути.

От Visa споделят, че се стремят да подкрепят търсенето от страна на потребителите по целия свят, да им осигурят достъп, да притежават и използват криптовалути, създавайки продукти, които да осигурят този достъп.

Ако клиентът избере да използва карта Crypto.com на Visa за закупуване на някакъв продукт, цифровата валута, държана в крипто портфейла, ще бъде преобразувана в традиционни пари, изтъкват от компанията.

Портфейлът ще депозира традиционна фиатна валута в банкова сметка, за да бъде свързан с Visa в края на деня при уреждането на трансакциите.

Поредната стъпка на Visa, при която ще се използва криптовалутата етер, премахва необходимостта от конвертиране на цифрови токени в традиционни пари, когато се урежда трансакцията.

Visa посочва, че за тази инициатива си партнира с банката за цифрови активи Anchorage, като първата трансакция е била осъществена по-рано този месец, когато чрез Crypto.com Visa е изпратила USD Coin до своя портфейл с етер в Anchorage.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:10 | 11.09.22 г.
fallback