fallback

Биткойнът пак премина границата от 40 хил. долара

За месеца дотук криптовалутата отбелязва спад от над 30%, но от началото на годината добавя над 40%

13:26 | 26.05.21 г. 44
Автор - снимка
Редактор

Биткойнът поскъпна отново до над 40 хил. долара, тъй като неотдавнашната волатилност на криптовалутния пазар показва признаци за отслабване, предава Ройтерс.

Цената на криптовалутата се повиши с 6,5% до 40 904 долара.

По-малките криптовалути, които са склонни да следват динамиката на цената на биткойна, също отбелязват ръстове. Етер например поскъпва с над 7,5% до над 2 906 долара.

Все пак този месец биткойн отбелязва поевтиняване от над 30% и е с 37% под рекордно високото ниво от почти 65 хил. долара през април. От началото на годината обаче криптовалутата е спечелила над 40%.

Сред двигателите на неотдавнашния спад на биткойн са опасенията от ограничения на криптовалутния пазар в Китай и въздействието върху околната среда на „копаенето“ на биткойни, тъй като процесът е енергоемък.

Биткойн се обезцени до 30 066 долара през миналата седмица, най-ниското ниво от януари, при силно нестабилна търговия.

Междувременно китайският северен регион Вътрешна Монголия стартира кампания срещу копаенето на криптовалути във вторник, като публикува проект с правила, които целят да изкоренят тази дейност, след като Пекин обеща да предприеме мерки срещу добива и търговията с биткойни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:38 | 14.09.22 г.
fallback