IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Холивуд инвестира 87 млн. долара в криптокомпанията MoonPay

Почти 16% от средствата в последния ѝ кръг на финансиране идват от знаменитости като Аштън Кътчър, Матю Макконъхи, Брус Уилис, Мария Шарапова и др.

16:02 | 13.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Eva Marie Uzcategui/Bloomberg</em></p>

Снимка: Eva Marie Uzcategui/Bloomberg

Компанията за криптоплащания MoonPay се радва на силен интерес от Холивуд. Почти 16% от средствата в последния ѝ кръг на финансиране идват от знаменитости, съобщава Bloomberg.

Над 60 музиканти, актьори и други популярни личности заедно са предложили около 87 млн. долара в последния кръг на финансиране на компанията, съобщиха оттам в прессъобщение. В края на миналата година стартъпът набра 555 млн. долара в кръг на финансиране от Серия А, който оцени MoonPay на 3,4 млрд. долара.

Сред инвеститорите са имена като Аштън Кътчър, Джъстин Бийбър, Стийв Аоки, Гуинет Полтроу, Мария Шарапова, Diplo, Пост Малоун, Дрейк, Матю Макконъхи, Брус Уилис, Минди Калинг и Парис Хилтън.

Набирането на капитал на MoonPay е поредният сигнал за растящия интерес на знаменитостите към криптотехнологиите. Незаменяемите токени (NFT) и блокчейнът, в чиято основа са те, биха могли да променят драстично филмовата, музикалната и модната индустрия, позволявайки на създателите да контролират и финансират самостоятелно своята интелектуална собственост, както и да продават творби директно на потребителите без нуждата от посредници.

По думите на главния изпълнителен директор на MoonPay Айван Сото-Райт възобновяемите токени са много повече от обикновени JPEG изображения и осигуряват на артистите и създателите на съдържание начин да управляват приходите си. Компанията цели да им помогне в създаването на стратегии за т. нар. web3, допълни той в интервю.

MoonPay описва дейността си като PayPal в криптоикономиката, извършвайки трансакции между отделни потребители и компании. Също така чрез нея потребителите могат да купуват дигитални активи и NFT с дебитна или кредитна карта, Apple, Google или Samsung Pay или чрез банкова сметка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още