IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът се задържа на новото си ниво на подкрепа от 19 хил. долара

Към 10 ч. българско време монетата се разменя при цена от 19 073 долара, което е поевтиняване от 0,3%

10:38 | 04.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

След една дълга седмица на обезкуражаващи новини за криптовалутите през дългия уикенд в САЩ, Канада и други части на света биткойнът се задържа над равнището от 19 хил. долара.

Към 10 ч. българско време монетата се разменя при цена от 19 073 долара, което е поевтиняване от 0,3% за последните 24 часа, показват данни на CoinDesk. Биткойнът поевтиня до под 19 хил. долара в четвъртък, след като американската Комисия по ценните книжа и борсите (SEC) отхвърли пускането на два спот биткойн борсово търгувани фонда, както и заради новата порция проблеми за проблемния хедж фонд Three Arrows Capital и поредна порция неблагоприятни икономически индикатори.

Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinDesk

„Ценовото движение на биткойна остава слабо, като волатилност изглежда има и от двете страни (за поевтиняване и поскъпване – бел. ред.), което е обичайно при паузи между продължения на тенденция“, коментира Джо Дипаскале, главен изпълнителен директро на мениджъра на активи BitBull Capital. „В момента очакваме да видим повече движение в посока надолу“, допълни той.

Етерът, втората по размер на пазарната капитализация криптовалута, се разменя за цена от 1046 долара, което е спад от 1,4%. От своя страна, рипълът поскъпва с 0,9%, соланата с 0,6%, а карданото с 0,3%.

Голяма част от скорошните ликвидни проблеми в индустрията идват от криптохедж фонда Three Arrows, който записа големи загуби заради бичите си залози за всичко от биткойн до луна.

В събота стана ясно, че Three Arrows Capital търси защита от кредиторите в САЩ съгласно глава 15 от американския закон за несъстоятелността, който позволява на чуждестранни длъжници да защитят активи в САЩ, сочат съдебни документи, подадени в петък и цитирани от CNBC.

Представители на 3AC са подали молба в съда по несъстоятелност на Южния окръг на Ню Йорк в петък, сочат съдебните документи. В четвъртък финансовият регулатор на Сингапур обвини фонда, че е превишил прага на активите си и е предоставил невярна информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още