IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основателите на Three Arrows Capital не могат да бъдат открити от ликвидаторите

Все още не е получено „каквото и да е било по-значимо сътрудничество“ от страна на Кайл Дейвис и Джу Су, става ясно от съдебни документи

11:58 | 12.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Празният офис на&nbsp;Three Arrows Capital. Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Празният офис на Three Arrows Capital. Снимка: Bloomberg LP

Основателите на фалиралия хедж фонд Three Arrows Capital не сътрудничат на ликвидационния процес на фирмата и тяхното местонахождение е неизвестно към петък. Това показват съдебни документи, цитирани от Bloomberg.

Представителите, определени от съд на Британските Вирджински острови, за ликвидирането на компанията „все още не са получили каквото и да е било по-значимо сътрудничество“ от страна на Кайл Дейвис и Джу Су, посочват адвокати в съдебни документи за фалит в САЩ. Консултантската компания Teneo работи по събирането и защитата на активите на хедж фонда.

Адвокатите на Джу и Дейвис са заявили на ликвидаторите, че възнамеряват да сътрудничат. За вторник има насрочено съдебно изслушване.

Празни офиси

Three Arrows, която Джу и Дейвис основават, след като работят за Credit Suisse, също се поддаде на крипторазпродажбите миналия месец. Процедурата по несъстоятелност започна на Британските Вирджински острови, последвана от подаване на документи за банкрут по Глава 15 в САЩ.

В края на юни ликвидатори са посетили централата на фонда в Сингапур в опит да намерят основателите, става ясно от съдебните документи. Били са посрещнати от следната гледка: вратата е била заключена, компютрите неработещи, а пощата е била натрупана под вратата. Според хората от съседните офиси наскоро никой не е идвал в помещението.

Ликвидаторите са говорили с адвокати на Джу и Кайл чрез видеоконферентна връзка миналата седмица, става ясно още от документите, но не са говорили директно с двамата основатели.

„Макар хора, представящи се като „Су Джу“ и „Кайл“ да присъстваха в Zoom разговора, тяхното видео беше изключено и бяха спрели звука си през цялото време, като никой от тях не говореше въпреки въпросите, зададени им директно“, се казва в съдебна декларация на Ръсел Клъмпър от Teneo.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още