fallback

Coinbase изпада от списъка на водещите световни криптоборси

Според последни данни за този месец досега платформата е 14-а по големина, което е спад с десет позиции спрямо края на 2021 г., когато бе на четвърто място

10:24 | 15.07.22 г.
Автор - снимка
Създател

Coinbase Global Inc. изпадна от списъка с водещите 10 световни борси за дигитални активи по пазарна капитализация на фона на продължаващата битка на пазарите с криптозимата.

Според последни данни за този месец досега платформата е 14-а по големина, което е спад с десет позиции спрямо края на 2021 г., когато бе на четвърто място, съобщават от Mizuho Securities USA LLC, цитирани от Bloomberg.

Водещата борса за дигитални токени в САЩ има едва 2,9% среден пазарен дял сред водещите 30 борси в света от началото на месеца, посочват от Mizuho. Това е спад от 3,6% дял средно през второто тримесечие на годината и 5,3% дял през първото тримесечие, става ясно от доклада.

Това е поредният сигнал, че посоката на печалбата на Coinbase изглежда проблемна, казват още от Mizuho.

„Притесняваме се, че конкурентната природа на индустрията по всяка вероятност ще изисква по-нататъшно увеличение на продажбите и разходите за маркетинг с времето и може също така да натежи върху“ някои от таксите на борсата, посочват анализаторите в доклада.

От Coinbase не са отговорили веднага на запитване за коментар.

С разпродажбите на криптовалутите от последните осем месеца, които изтриха около 2 млрд. долара пазарна капитализация, повечето търгувани обеми на водещите борси също се свиха, тъй като интересът на инвеститорите на дребно намаля. Coinbase има проблеми, „защото техният бизнес модел има структурни затруднения: страда от перфектната буря на повече конкуренция на свиващ се пазар, докато таксите за обработка на трансакции от трети страни се приемат за прекалено високи и неустойчиви“, посочва Дан Долев, анализатор на Mizuho.

През юни Coinbase обяви, че ще съкрати 18% от персонала си след поредица на агресивни наемания. Други борси, като Gemini Trust, също намаляват работната си сила.

От началото на спада при криптовалутите акциите на Coinbase са поевтинели с 84% от абсолютния си връх от 357 долара на 9 ноември до 53,42 долара сега.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:01 | 14.09.22 г.
fallback