IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нидерландската централна банка глоби Binance с 3,33 млн. евро

Глобата е била наложена през април, след като борсата е започнала да предлага услуги в Нидерландия, без да има изискваната регистрация

16:26 | 18.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Benjamin Girette/Bloomberg</em></p>

Снимка: Benjamin Girette/Bloomberg

Нидерландската централна банка съобщи, че е глобила Binance Holdings Ltd. с 3,33 млн. евро – пореден знак за нарастващия регулаторен натиск върху най-голямата криптоборса в света.

Глобата е била наложена през април, след като Binance е започнала да предлага услуги в Нидерландия, без да има изискваната регистрация към централната банка, става ясно от съобщението на регулатора, цитирано от Bloomberg.

Разрастването на Binance през последните няколко години привлече вниманието на регулаторите по света. В САЩ платформата е разследвана за евентуални нарушения на законодателството за ценните книжа. Дълъг списък от правителства, включително тези на Южна Африка, Тайланд и Каймановите острови, предупредиха компанията, че не може да оперира на местно ниво.

Глобата на Binance е била частично намалена, тъй като вече има направена заявка за регистрация и борсата „е относително прозрачна за своите бизнес операции през целия процес“, посочват от Нидерландската централна банка. Компанията е оспорила глобата на 2 юни.

През май 2020 г. нидерландските власти постановиха, че всяка компания, която иска да предлага криптоуслуги в страната, трябва да отговаря на законодателство срещу прането на пари и финансирането на тероризма. Централната банка официално отправи предупреждение към Binance миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още