IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След като стигна 24 хил. долара, цената на биткойна се връща в познати граници

Минути преди 11 ч. българско време биткойнът се разменя за 22 962 долара, което е спад на цената от 2,3% за последните 24 часа

11:40 | 21.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Биткойнът е напът да изпрати най-добрата си седмица от март, поскъпвайки с 12% само от неделята насам, а етерът се представя дори още по-добре с 15% ръст, съобщава CoinDesk.

Въпреки това в сряда ралито изглежда забави ход, а в четвъртък пониженията вече отново са типичните от последните месеци.

Минути преди 11 ч. българско време биткойнът се разменя за 22 962 долара, което е спад на цената от 2,3% за последните 24 часа. Това се случва, след като по-рано в сряда цената успя да мине прага от 24 хил. долара за първи път от около месец.

Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinDesk

Цените на криптовалутите се движат в стегнат диапазон въпреки ралито от последните дни. Оптимизмът обаче даде път на връщане към разпродажбите след нова порция лоши новини от криптосектора.

По-рано стана ясно, че Zipmex - криптоборса, която оперира в Сингапур и Тайланд, е спряла тегленията. Азиатската платформа е поредната, станала жертва на финансови трудности заради връзката си с проблемните криптокредитори Babel Finance и Celsius Network, посочва главният изпълнителен директор на Zipmex за Тайланд Акаларп Имвилай. Според съобщения Zipmex е предоставила 100 млн. долара под формата на заеми на Babel.

Също така криптокредиторът Vauld е подал документи за защита от сингапурските си кредитори само дни след като спря тегленията от платформата си. Компанията, сред чийто инвеститори са Pantera Capital и Coinbase Ventures, дължи 402 млн. долара на кредиторите си.

Ефект оказа и отчетът на автомобилопроизводиткеля Tesla. Компанията на Илон Мъск обяви, че е продала по-голяма част от притежаваните си биткойни през второто тримесечие. Това е донесло на компанията 936 млн. долара. Тя е продала един биткойн средно за около 29 хил. долара.

„Няма силна причина криптопазарите да имат устойчиво рали“, коментира пред Bloomberg Илон Хуанг, председател и основател на MainNet Capital. Слабите азиатски акции и продажбите на Tesla допълнително са засилили пониженията на цената за биткойна, допълва той. Според него цената на монетата би трябвало да получи подкрепа около 19 хил. долара.

От своя страна, Грег Магадини от Genesis Volatility смята, че предстои консолидация на цената на биткойна между 20 и 27 хил. долара. Той очаква след това ново движение надолу за цената в средносрочен план.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още