IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на биткойна отново е на позната територия

Монетата се разменя за 21 881 долара, което е спад от 3,4%

10:29 | 25.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
Цената на биткойна отново е на позната територия

Цената на биткойна потъна отново в границите, където се намира от месец – между 19 и 22 хил. долара на фона на по-широки крипторазпродажби, съобщава Bloomberg.

Монетата се разменя за 21 881 долара минути преди 10 ч. българско време, което е спад от 3,4% за последните 24 часа. Втората по пазарна капитализация етер пък изтрива близо 6% до малко над 1500 долара. Цената на бинанс койн е назад с 3,6%, а на рипъла - с 4,9%.

Цената на биткойна през последната седмица. Графика: Bloomberg LP

Криптовалутите може отново да се окажат в авангарда на ценовите движения при по-рисковите активи преди предстоящото увеличение на лихвите от Федералния резерв в САЩ в сряда и предстоящите отчети на няколко големи технологични компании на фона на охлаждащата се икономика.

Последните две увеличения на лихвените проценти от американската централна банка бяха последвани от влошаване на пазарните настроения. Лошите данни за приходи и печалба също могат да натежат на технологичните акции и биткойна, като се има предвид връзката между тях. На този фон някои анализатори очакват все пак, че най-лошото от разпродажбите на биткойна вече е приключило след 53% спад тази година.

Ако криптоинвеститорите успеят да смелят тазседмичната възможна волатилност, причинена от Фед, би трябвало да е ясно, че увеличението в сряда над 24 хил. долара не е било просто еднократно, коментира Антони Тренчев, съосновател на Nexo.

И макар признаците на стабилизиране в криптосектора да са относително нестабилни, те все пак носят оптимизъм.

Тренчев и Рик Бенсиньор от Bensignor Investment Strategies посочват прага от 30 хил. долара като евентуална посока за цената на биткойна, преди да срещне известна техническа съпротива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още