fallback

Взривни устройства са открити в пакети до Обама, Клинтън и централата на CNN

Кметът на Ню Йорк описа атаката срещу медията като "акт на терор"

20:41 | 24.10.18 г. 7

Бившият президент на САЩ Барак Обама и Хилари Клинтън получиха взривни устройства по пощата, а подобен пакет е бил получен и в централата на телевизия CNN в Time Warner Center в Ню Йорк, съобщава Financial Times.

На пресбрифинг пред Time Warner Center комисарят от полицията в Ню Йорк Джеймс ОНийл заяви, че устройството изпратено в офиса в Манхатън явно е бомба и е било придружена от „плик, съдържащ бял прах“.

Според източниците самоделната бомба била грубо изработена, но способна да се задейства и била адресирана до бившия директор на ЦРУ Джон Бренан, който често се изявява по телевизията.

Кметът на града Бил де Бласио заяви, че други медийни офиси в Ню Йорк са били обезопасени, след като описа инцидента като „акт на терор“.

„Това, което видяхме днес, бяха усилия да се тероризира“, каза Де Бласио. „Това е много болезнен момент за нашата страна. И е момент, в който хората усещат много омраза във въздуха. Инциденти като този засилват болката и този страх“.

Тайните служби заявиха, че пакет, изпратен до Хилари Клинтън в щата Ню Йорк, е бил открит късно във вторник, а друг пакет, изпратен до Обама, е бил засенчен във Вашингтон рано в сряда сутринта. Федералното бюро за разследвания обяви, че разследва „подозрителен пакет, открит в района на резиденцията на Клинтън“.

Президентът Тръмп реагира около 90 минути след първоначално дадения сигнал, просто казвайки „От все сърце съм съгласен“, имайки предвид туита на вицепрезидента Майкъл Пенс.

„Осъждаме опитите за атаки срещу бившия президент Обама, семейство Клинтън, CNN и други. Тези страхливи действия са жалки и нямат място в тази страна. Благодарни сме за бързата реакция на Тайните служби, ФБР и местната полиция. Отговорните ще бъдат изправени пред съда“, написа Пенс в социалната мрежа.

Установяването на устройствата – които явно таргетират по-леви политици и групи – се случва две седмици преди междинните избори. Разкритията следват открито други взривно устройство в дома на Джордж Сорос в понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:05 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Нотификации виж още