IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хемус Еър ще лети до Кьолн и Кайро от декември

13:30 | 29.11.04 г.
Автор - снимка
Създател
Хемус Еър ще лети до Кьолн и Кайро от декември
Компанията очаква 40 млн. лв. приходи за 2004 г.

Aвиационната компания Хемус Еър открива две нови дестинации, които компанията ще обслужва – Кьолн и Кайро, като полетите ще стартират от 10 декември, обявиха от превозвача на проведена днес пресконференция.

До Кьолн ще се лети два пъти седмично във вторник и четвъртък, а до Кайро един път седмично, в сряда, съобщиха още от компанията.

Така основните дестинации по редовни линии от София, по които компанията лети, стават вече четиринадесет – Атина, Бейрут, Братислава, Букурещ, Бургас, Варна, Дубай, Лайпциг, Ларнака, Осло, Тирана, Триполи, Кайро и Кьолн.

От компанията, основана през 1991 г., разполагат със самолети БАе 146-200, които заменят самолетите ТУ-134, ТУ-154 М, ЯК-40, и LET-410. От авиопревозвача обявиха още, че предстои въвеждането на самолети Боинг, които ще заменят досегашните ТУ-154.

От ръководството на компанията съобщиха, че към края на октомври се отчита значителен ръст на превозените пътници и товари в сравнение с предходната година. Превозените пътници по редовните линии са нараснали с 16% от началото на годината, а по чартърните полети са с 20% повече в сравнение със същия период на миналата година.

Ръстът в приходите от продажби през третото тримесечие на тази година е от 23% спрямо същото тримесечие на миналата година, като за цялата година от ръководството на компанията предвиждат приходите да достигнат около 40 млн. лв.

Теодор Минчев
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още