IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СДС сезира прокуратурата за концесията на магистрала “Тракия”

11:51 | 30.03.05 г.
Автор - снимка
Създател
СДС сезира прокуратурата за концесията на магистрала “Тракия”
Депутати от СДС подадоха сигнал в прокуратурата срещу подписаната вчера концесия
за автомагистрала "Тракия". Това заяви след срещата в прокуратурата днес депутатът от ПГ на СДС Христо Кирчев, цитиран от Dnes.bg.

“Ние подаваме този сигнал, защото в следващите 35 г. много хора ще пътуват по тази магистрала и постоянно ще стои въпросът какво печели и какво губи държавата от тази концесия”, обяви депутатът. Той уточни, че са предоставили на прокуратурата като доказателства публикации в пресата и изказвания на участници в преговорите.

Според Кирчев регионалният министър Валентин Церовски е обещал да представи договора, но до този момент те не са го виждали. “Това, което нас ни интересува, е да бъдат проверени цифрите по този договор”, добави Кирчев. От прокуратурата са обещали да се запознаят с материалите по подадения сигнал и да направят всичко възможно в рамките на техните правомощия.

В срещата са участвали и депутатите Димитър Йорданов и Васил Василев, а от страна на прокуратурата ръководителят на отдел във Върховната касационна прокуратура Георги Кювлиев. От пресцентъра на прокуратурата уточниха, че сигналът е приет и съдебният орган ще се запознае с него според закона.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още